Banc de Perruques a Marinada de Vilanova i la Geltrú amb conveni de col·laboració amb PICAM

S’ha creat un nou Banc de Perruques a Vilanova i la Geltrú gracies a Marinada que ha signat amb PICAM (Prevenció i Informació Càncer Molins) un conveni de col·laboració, per així  tenir els mateixos criteris de qualitat, higiene i d’atenció al pacient oncològic i hematològic. 

En aquest conveni Marinada i PICAM es comprometen a col·laborar. En principi, i tenint en compte l’experiència de PICAM, 8 anys, com a banc de perruques, i donat que té una formació pels voluntari/as establerta, s’ha fet una formació a Marinada que ha començat donant un servei que cobreix l’àrea del Garraf, Penedès i Tarragonès nord. Que és molta feina.

En un futur, està previst que s’intercanviïn experiències i es procurarà i vigilarà la millora constant de la qualitat del servei als pacients.

PICAM ha contribuït inicialment donant formació i pràctiques a quatre membres del grup i desviant els pacients que trucaven des de Tarragona, així com donacions de perruques provinents del Penedès.

L’actual presidenta és la Maria Angustias a qui li volem preguntar, perquè s’han decidit a crear un banc de perruques? La decisió de fer-lo, va ser per una proposta de la Berna i la varem creure important, perquè la gent d’aquesta zona quedava una mica despenjada d’aquest servei.

Creu necessari fer una formació abans de crear un  Banc de Perruques i entrar en contacte amb el pacient? Si, perquè tot hi haver-ho passat la situació canvia, quan ho tractes amb altres persones.

 Aquesta formació li ha clarificat quina és la funció del voluntari/a d’un Banc de Perruques? Si, tot i que no tenim voluntariat extern, i ho fem nosaltres dins del voluntariat que exercim en la nostra associació.

Li a donat eines per conèixer els diferents tipus de perruques i del seu manteniment? Les eines han estat importants, tant pel que fa al coneixement de les perruques, com el tracte que s’ha de donar a les pacients.

I, per l’assessoria d’imatge? L’Assessoria, a més  d’oferir coneixements per fer-ne una tria més encertada de la perruca i aconsellar a les pacients. Et dona uns altres coneixements que pots aprofitar també en el dia a dia, i.. esta molt be.

Creu que l’atenció al pacient oncològic és fonamental i és un paper important a desenvolupar per les entitats de pacients? Més que fonamental, ho considero important, perquè aquesta acollida, quan estàs en aquesta situació és molt necessària i, si no és a les associacions, no les trobes.

Li sembla que són convenients aquests convenis de col·laboració, i el treball en xarxa de les entitats per la millorar de qualitat del servei al pacient? Són convenients i necessàries , ja que amb una bona col·laboració ens beneficiem tots .

És important que s’estableixi una forma única de treball en xarxa a la que les entitats que vulguin crear un banc de perruques es puguin adherir? Crec, que s’han de tenir normes en comú per tots els bancs però, crec inevitable que cada associació  aporti la seva personalitat, que de pas, pot  enriquir el projecte.

Ho aconsellaria? Si, és una tasca  molt satisfactòria, a nivell personal.

Per acabar, pensen ampliar els seus serveis, com és, per exemple, maquillatge o assessoria d’imatge? Doncs… si el factor temps ho permet, i fos possible estaria molt bé, per oferir un servei més complert i de més qualitat.

 És una gran tasca la que els queda per fer, des de PICAM els hi desitgem molt bona sort i benvingudes!

IMG_0256