Dani Andreu, creador de l’aplicació GEUOPIC

“Gueopic és una aplicació que vol ajudar a comunicar”

dani-andreu-de-gueopic

dani-andreu-de-gueopic

 

Coneguem una altra associació sociosanitària que ha sorgit a casa nostra, arran de la necessitat que uns pares tenen de comunicar-se amb el seu fill; que farà que moltes més persones se’n puguin beneficiar. Ell és en Dani Andreu que alguns de vosaltres, segurament, ja coneixeu.

 

 

Teresa Mariano (M.T.M.): Com neix GUEOPIC?

Dani Andreu (D.A.): Per la més pura i bàsica necessitat de poder-nos comunicar amb el nostre fill.

M.T.M.: Què és GUEOPIC?

D.A.: Gueopic és una “aplicació” dissenyada únicament i exclusivament per a persones amb dificultats de comunicació, com per exemple: persones amb hipoacúsia, autisme i altres discapacitats.

M.T.M.: Quina utilitat té?

D.A.: Ajudar a comunicar. Una cosa  tan simple com ajudar a poder demanar el que es vol i en el moment que es necessita.

M.T.M.: Perquè aquest programa i no un altre. Avantatges?

D.A.: Gueopic ofereix la possibilitat de personalitzar l’aplicació amb idioma, imatges i sons. Qualsevol persona pot enregistrar la seva veu i aplicar-la damunt la imatge escollida prèviament. D’aquesta manera, la persona en concret reconeix l’idioma, la veu i la imatge.

La funcionalitat de Gueopic és molt simple: tots els elements apareixen en un sol menú, sense necessitat d’entrar en submenús o pàgines addicionals; tot queda reflectit en una sola pantalla. La intenció de Gueopic és adaptar i personalitzar l’aplicació a cada persona segons la seva necessitat.

M.T.M.: Com va ser què va sorgir la idea de fer una associació?

D.A.: Quan l’aplicació va estar acabada, ens vam posar en contacta amb molta gent: neuropediatres, medicina general, EAP, CREDA, CEDIAP, associacions d’autisme i asperger, etc. La veritat és que vàrem trucar moltes portes i la reacció sempre ha estat molt positiva. Una d’aquestes persones va ser en Ramon Lamiel, gerent de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat de l’Ajuntament de Barcelona. Ell va creure amb el nostre projecte des del començament i ens va ajudar en molts sentits, fins i tot, fent-hi una aportació econòmica important. El seu ajut ha estat molt valuós per Gueopic. Podríem dir que la suma de tots aquests factors, van ajudar a ser el que som ara. Gueopic Associació sense ànim de lucre.

M.T.M.: Depeneu i/o teniu relació amb alguna federació? 

D.A.: No, no depenem de ningú. Intentem fer la màxima difusió possible per donar-nos a conèixer. Potser en un futur podem arribar a tenir alguna relació amb alguna federació a qui interessi Gueopic.

M.T.M.: Quins projectes esteu desenvolupant actualment?

D.A.: Volem fer una jornada oberta a tothom, per parlar dels efectes col·laterals que suposa la convivència amb persones amb problemes comunicatius. Penso que serà una bona oportunitat per parlar d’aquelles pors, angoixes, preocupacions, etc. que afecten aquelles persones que conviuen dia a dia amb els seus éssers estimats per intentar millorar la seva qualitat de vida. Aquesta jornada s’havia de celebrar el dia 1 d’octubre, però l’hem hagut d’ajornar.

També ens agradaria poder regalar una Tablet amb l’aplicació instal•lada a alguna persona que realment reuneixi aquestes condicions.

M.T.M.: Quins objectius teniu a curt i llarg termini?

D.A.: Poder fer arribar Gueopic a qualsevol persona que ho necessiti, i oferir la possibilitat de personalitzar l’aplicació a cadascuna de les persones, segons les seves necessitats. Aquest és el nostre objectiu a curt i llarg termini.

M.T.M.: Quines tasques fa GUEOPIC a Molins?

D.A.: Tot just acabem de començar amb Gueopic, però estem estudiant la millor manera de poder fer-ho, ja que no és una aplicació multitudinària.

M.T.M.: A quantes persones doneu servei a Molins de Rei?

D.A.: La veritat és que és una mica complicat saber qui utilitza l’aplicació a Molins de Rei, ja que qualsevol se la pot descarregar de Google Play. Que nosaltres sapiguem l’aplicació s’està utilitzant a diversos CEDIAP i a escoles, també hi ha mestres que la tenen ells per casos particulars a les seves aules.

M.T.M.: Quina és la relació de GUEOPIC amb el CAP juntament amb les associacions sociosanitàries de Molins?

D.A.: Ens agradaria poder col·laborar directament amb el CAP així com amb les associacions sociosanitàries de Molins de Rei, però tot dependrà de la visió que els professionals tinguin de Gueopic. Pensem que és una bona eina i que sens dubte pot ajudar a moltes persones. Recentment la vàrem presentar a l’equip mèdic del CAP, i la valoració ha estat molt positiva.

 M.T.M.: Creus què és una via per millorar la salut comunitària de la vila?

D.A.: Sí, sens dubte. Que una persona que es pugui sentir escoltada li pot millorar l’estat d’ànim i la tranquil·litat què l’entenen, fins i tot li dóna una independència per gairebé tot.

M.T.M.: Com ho impulsaries?

D.A.: La difusió és molt important, una de les maneres seria fer activitats més sovint, però generalment aquestes activitats són costoses i no sempre es disposa de mitjans per poder fer el que es voldria fer.

M.T.M.: Creus que el voluntariat és una peça important?

D.A.: El voluntariat és una de les parts més importants en una associació.

Tot i que nosaltres som una associació molt petita, tenim persones que ens secunden i ens donen suport de moltes maneres. Això fa que de mica en mica Gueopic vagi creixent.

Més informació a: http://gueopic.blogspot.com.es/

Donem les gràcies al senyor Dani Andreu per la seva col·laboració.

 

Transcrit per:

Teresa Mariano

Voluntària de PICAM

en l’Àrea de Comunicació

 

Edita: Prevenció i Informació Càncer Molins

“Article propietat de PICAM. Prohibida la seva reproducció, tant de text com d’imatge, sense consentiment de l’Associació Prevenció i Informació Càncer Molins”.