Marxa Nòrdica (Nordic Walking)

.

.

Per veure més fotos de la 1a. Oncomarxa Canina organitzada per PICAM. Clicar!

.

.

.

Us recomanem fer exercici físic amb PICAM en la modalitat de MARXA NÒRDICA és fa a Molins de Rei:

Matí:     

     Dimecres i divendres de 9 a 11.

Tarda: 

     Dimecres de 15,30 17,30  (horari d’hivern) 

     Dijous amb el mateix horari, però, en aquest cas, és un taller d’iniciació a la marxa nòrdica.

PICAM, té una col·laboració amb la CAP de la Granja de Molins de Rei, per la qual cosa també podeu sol·licitar informació a la Sra. Ana Aceituno treballadora social del CAP.

.                         

ELS TALLERS SÓN GRATUÏTS PER A PACIENTS ONCOLÒGICS I HEMATOLÒGICS.

Si us interessa fer-ho o voleu informació envieu un whatsapp al mòbil de l’entitat el 672 021 403 o bé podeu contactar mitjançant el correu electrònic: info@picam.eu

Per més informació us aconsellem consultar el nostre blog:  https://www.oncomarxa.org/

 

Què és la marxa nòrdica o Nordic Walking?

És una activitat física que consisteix a caminar amb una tècnica d’impuls dels bastons de forma natural, dinàmica, eficient i adaptable a tots, que implica tot el cos de manera simètrica i equilibrada i que ens ajuda a aconseguir una bona forma física i un benestar general, físic i psíquic. En definitiva es tracta d’un entrenament aeròbic eficaç, establint un moviment rítmic i dinàmic i activant un major nombre de grups musculars, aproximadament un 90%, abdominals, braços, pectorals, esquena i coll que en qualsevol altre tipus de marxa.

Orígens del Nordic Walking
Aquest nou esport que té els seus orígens a Finlàndia pels anys 30, neix de la necessitat que tenien els esquiadors de fons d’entrenar per mantenir o augmentar la seva forma física en èpoques d’estiu i tardor sense neu i va ser a finals dels anys 90 que va passar a denominar-se i fomentar-comercialment amb el nom de Nordic Walking.

Beneficis en la pràctica de la marxa nòrdica
– Alleuja les tensions musculars per la contínua alternança de contracció i relaxació dels músculs involucrats.
– Millora la mobilitat del coll i la part superior de la columna, enfortint al mateix temps l’esquena i els braços.
– A diferència de l’fúting i el running disminueix l’impacte sobre les articulacions de turmells, genolls i maluc.
– Millora l’oxigenació i la capacitat cardiovascular.
– Ajuda a perdre pes i controlar els nivells de colesterol.
– Contribueix a la prevenció de l’osteoporosi.
– Millora la capacitat fisiològica, retardant els canvis deguts a l’edat.
– Ajuda a contrarestar el cansament, el dolor i altres efectes secundaris associats als tractaments oncològics disminuint el risc de recaure en la malaltia.

marxa nordica

Característiques tècniques de la marxa nòrdica

– Caminar dret amb moviment natural i fluid.
– Pas llarg però adequant-lo al moment i al terreny.
– Moviment ampli de braços que afavoreixin un impuls eficient.
– Agafar els bastons empunyant endavant i deixant anar enrere.
– Clavar el bastó amb una inclinació que permeti l’efecte de propulsió que posa en funcionament la musculatura de braços i tronc.

 

Qui pot practicar la marxa nòrdica o Nordic Walking?

– La poden practicar aquells que simplement volen mantenir la forma física i fer un exercici saludable, els que volen una pràctica esportiva d’alt rendiment i també es pot utilitzar com a entrenament i preparació física per a la pràctica d’altres modalitats esportives.
– És una activitat física adaptada a tots, independentment de l’edat, el sexe o la condició física ja que cadascun marca el seu ritme i la seva intensitat.
– Es pot dir que seria molt adequat per a persones estressades, persones amb sobrepès, persones amb problemes articulars, embarassades, tercera edat, persones en fase de recuperació després d’una operació o malaltia.
– Els bastons són molt útils per a superfícies lliscants, molt recomanada aquesta pràctica per a persones d’edat avançada ja que referma més el seu pas, tenint un suport molt més gran i més estabilitat en caminar.

La importància del ENTORN

Per potenciar els beneficis d’aquest exercici és molt important practicar-lo en contacte amb la natura.
A l’interior de les nostres cases i en els nostres llocs de treball hi ha contaminació electromagnètica. Vivim en ambients urbans contaminats i per tant carregats de radicals lliures que afecten enormement el nostre camp d’energia o àuric i per tant la nostra salut. En química, un radical lliure és una molècula que ha perdut un electró, el que li atorga una càrrega positiva i la torna inestable. Aquesta molècula inestable no s’aturarà fins a recuperar l’electró negatiu que li falta, robant-a les cèl·lules del nostre cos. Si el nostre organisme acumula un excés de radicals lliures es pot produir una alteració genètica sobre les cèl·lules que es divideixen contínuament contribuint a augmentar l’envelliment i el risc de càncer per mutacions genètiques.
Per això és tan important buscar la connexió amb la natura, ja que determinats entorns naturals són una font inesgotable d’electrons que absorbim a través del contacte directe amb ella, ajudant-nos a neutralitzar els radicals lliures i a sentir-nos renovats i plens d’energia. Els entorns naturals rics en ions negatius es troben al costat del mar, en els boscos, prop de les cascades i quan es produeix una tempesta amb llampecs. Només cal posar-se al costat d’una cascada per notar la influència que els ions negatius exerceixen sobre el nostre estat d’ànim. La naturalesa ens ajuda a recuperar l’equilibri, és un potent inductor d’estats de benestar.

Joan Vigueras – Instructor Nordic Walking mètode Fittrek

Per saber-ne més:

entrevista a Joan Vigueras

Apunts. Medecina esportiva

 


 

Marxa Nòrdica

 

 

 

 

Si algú vol fer el curs d’instructor o bé necessita material pot consultar la web www.urban-walking.com

Speak Your Mind

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada