Junta – Organigrama – Història

Junta directiva

Organigrama

Història

Programes de suport al pacient de l’entitat

Formen part de:

 

Junta directiva

Presidenta: Berna Moreira
Vice-presidenta: Pilar Ustrell
Secretaria: Isabel Cano
Tresorera: Antonia García

Organigrama

Responsable de coordinació dels centres, contabilitat i projectes: Berna Moreira

Sabadell: responsable Asunció Gòmez.  Contabilitat i gestió: Virtu i Loli.

Molins de Rei: Responsable Isabel Cano i gestió: Conchi.

Cada centre a mesura que va creixen i hi ha més voluntaris en gestió, i es van gestionant independentment.

 

Història

PICAM és una associació sense ànim de lucre declarada d’utilitat pública i acollida a la llei de mecenatge 49/2004, que actualment està present a 5 poblacions: Molins de Rei (seu mare), Barcelona, Badalona, Sant Adrià del Besòs i Sabadell.

Neix a Molins de Rei en el Barri de la Riera Bonet el 24 de maig de 2004, quan 5 dones, entre pacients oncològiques, expacients i cuidadores, varem decidir que havíem d’informar sobre el càncer a la població que ens envoltava  i, per què? :

doncs perquè durant la nostra malaltia varem sentir moltes mancances tant per a nosaltres com per la nostra família, que també patia:

I, perquè l’oncòleg et cura però no et dona eines per a ser feliç, per continuar amb normalitat la nostra vida, perquè tu sola t’has d’enfrontar a tots els canvis, a tots els reptes: individuals, familiars, socials i laborals que la malaltia et porta, tant a nosaltres, les pacients, com a les nostres famílies i sobretot als nostres fills.

Per aquest motiu, la nostra missió es donar suport al pacient per ajudar-lo en tots aquests canvis, que no es trobi sol, que poguí parlar sabent que té qui l’escolta; al qui ja ha acabat el tractament que pugui tornar a la normalitat, a la feina; a difondre la prevenció i l’importància del diagnòstic precoç tan per qui no ha tingut càncer com perquè qui l’ha tingut no recaigui. Informar sobre els avenços de la ciència en la nostra malaltia; formar a pacients experts que poguin donar suport a altres pacients, etc, etc.

Tot això durant 10 anys ens ha portat a col·laborar amb els organismes oficials, amb empreses, a aprendre a treballar en equip i xarxa amb els altres ents.

I va ser un dia, ara fa uns anys,  i al treball silenciós però efectiu de directora del Casal de Molins de Rei  que el departament de Benestar Social i Família va conèixer el que fèiem i ens va obrir les portes de casal cívics per poder donar suport a pacients d’altres municipis de Catalunya, i gràcies a això i a la nostra feina continua hem arribat a on hem arribat i amb els nostres projectes pensem arribar més lluny.

Actualment la nostra informació es pot trobar a les àrees d’hospitals de dia de diversos centres hospitalaris on les mateixes infermeres la faciliten als pacients oncològics i/o hematològics:  Can Ruti (ICO  Badalona), Hospital Municipal de Badalona, Parc Taulí, Moisès Broggi, Hospital Clínic de Barcelona, Sant Pau, Hospital del Mar, Hospital la Vall d’Hebron.

 

Programes de suport al pacient

Ajudar, donar suport i facilitar informació sobre el càncer, en  la prevenció i diagnòstic precoç, tant abans com després del tractament.

Oferim serveis i activitats als pacients oncològics,  els seus familiars i voluntaris, tant abans com un cop s’ha acabat el tractament, moment delicat en que s’ha de retornar a la vida quotidiana

Per aconseguir les seves finalitats, l’associació realitza activitats i ofereix serveis emmarcats en els següents programes:

 

 1. Prevenció del Càncer i informació sobre la importància del diagnòstic precoç, tan abans com després del tractament per aprendre a auto cuidar-se i minimitzar el risc de recaiguda.
 2. Bellesa i càncer: Banc de Perruques i estètica oncològica dirigit a millorar l’autoestima del pacient, familiars i cuidadors, i facilitar així retrobar-se la pròpia imatge després del tractament.
 3. Manteniment: diferents tallers, teràpies i xerrades adreçades a pacients, ex-pacients i voluntaris, i suport individual a través del voluntariat i/o professionals.
 4. Tornar a la feina i/o cercar-la, i a la vida quotidiana. (en projecte)

 

 1. Voluntariat:
  1. puntual i permanent.
  2. formació de voluntariat.
 2. Programa d’art i càncer: organització d’exposicions, activitats i tallers relacionats amb l’art, la expressió artística i la malaltia, ja provinguin de pacients, voluntaris o bé d’artistes (professionals)
 3. Programes d’emprenedoria social per on es busquen noves vies de financiació i/o auto-financiació de l’entitat per tal d’aconseguir els seus objectius socials i sanitaris.

 

Formen part de:

 Logo fecmaconsell_consultiu_pacients

Speak Your Mind

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada