Marató de TV3 – Casal Pomar de Badalona

La xerrada de difusió del que és la Marató de TV3 d’enguany va tenir lloc aquest 27 de novembre a dos quarts de 6 de la tarda al Casal Cívic Pomar de Badalona.

Van haver sobre uns 40 assistentes, les dones del Pomar usuaris del centre que es van sentir atretes per saber-ne més sobre el càncer i els nous tractaments.

Es va començar presentant l’entitat Picam i el nostre projecte del Banc de Perruques, així com la creació del Grup d’Ajuda Mútua coordinat per a una psicòloga.

A continuació el senyor Josep Pujol, psicòleg, voluntari per a la Marató ens va explicar primerament que era la Marató TV3. Semblava que fos una cosa de fa poc, però ja fa més de 20 anys que cada any hi ha la Marató, que no sols a servit per recaptar fons, sinó també que ha estat un motor per a canviar la visió que tenim sobre moltes de les malalties que havien estat tremides per la població, com pot ser el cas de l’Alzehimer  o bé s’havien creat perjudicis entorn a elles, com és el síndrome de Down.

A continuació, ens va parlar dels nous tractaments del càncer i es va visionar el vídeo promocional de la Marató de TV3 http://www.tv3.cat/videos/4271090

Per acabar, va haver-hi un torn de precs i preguntes on es va reflectí que en quasi totes les famílies de les dones presents a la xerrada havien o bé havien hagut casos de càncer i les conseqüències negatives i dramàtiques que havien significat per a les famílies i la societat.

La recaptació va pujar a 211,05 euros, sobretot gràcies a l’aportació de 150€ per part de l’Associació de Dones del Pomar.

Cal agrair la col·laboració i suport que en tot moment varem tenir per part de la direcció del Casal Cívic de la Generalitat de Catalunya, així com la de l’associació de Dones del Pomar que sense elles no hagués estat possible aquest esdeveniment i pel pica-pica, tan bo i que va tenir molt d’èxit, de després de la xerrada i durant el qual les assistents van expressar les seves opinions sobre aquest important tema, però d’una forma més informal.

Finalment, donar les gràcies al Pla Comunitari pel seu inestimable ajut. Gràcies a tothom!


About picam

Associació que deixem perruques gratis a dones amb càncer que no tenen recursos per comprar-ne una. Si tens una perruca i ja no et serveix. La passem a recollir gratuïtament/Asociación que dejamos pelucas gratis a mujeres con cáncer que no tienen recursos para comprar una. Si tienes una peluca y no te sirve. La pasamos a recoger gratuitamente.