Patxi Aldazabal, president de SIAMC

.

“A Molins de Rei centrarem la nostra activitat a ajudar, a familiars i pacients, a afrontar la malaltia del Pàrkinson”  

Patxi Aldazabal

 

 

Una associació socio-sanitària una mica desconeguda per nosaltres és S.I.A.M.C. El senyor Patxi Aldazabal en qualitat de president ens glossa la seva finalitat.

 

 

 

 

 

 

Teresa Mariano (M.T.M.): Breument, qui és SIAMC quan es va fundar i amb quin objectiu?

Patxi Aldazabal (P.A.): SIAMC (Servei d’informació a les malalties cròniques) és una associació que neix, amb la voluntat d’apropar, les teràpies i serveis que tenen la majoria de malalties, a Barcelona. Al mateix temps d’informar tant a afectats com a cuidadors de les malalties que pateixen i quin són els remeis coneguts.

M.T.M.: Què li va impulsar a vostè a entrar en aquesta associació?

P.A.: En sóc fundador.

M.T.M.: Quines tasques fa SIAMC a Corbera i a Molins de Rei?

P.A.: A Corbera fem tasques d’informació, realitzem conferencies tallers,., sessions d’art teràpia, i ara començarem a oferir, fisioteràpia, i des de fa uns mesos, coordinats amb alguna de les residències, realitzem grups d’ajuda mútua, dirigits per psicòleg professional; a Molins de Rei acabem de registrar l’associació i ben aviat començarem a oferir el mateix, però només dedicat al Pàrkinson.

M.T.M.: Creu que el voluntariat és una peça important?

P.A.: Sense el voluntariat res no seria possible.

M.T.M.: Quins objectius tenen a curt i llarg termini?

P.A.: A curt termini pujar el nombre de socis, a mig, seria per una banda constituir-nos com a associació d’interès social, i obtenir un espai adient per realitzar les teràpies amb una certa comoditat, i el reconeixement de les administracions que és necessària. 

M.T.M.: Quins projectes estan desenvolupant actualment?

P.A.: El Projecte és el del local, que té la finalitat de ser un centre terapèutic i a més la de vesant de trobada social. 

M.T.M.: Quines són les diferents poblacions en que tenen delegació?

P.A.: De moment només estem a Corbera; i a Molins unes poques hores.

M.T.M.: Quina és la relació de SIAMC amb el CAP de La Granja, juntament amb les altres associacions socio-sanitàries de Molins?

P.A.: Portem un any assistint a les reunions i coneixent el funcionament, per tal de fer les coses bé, sense envair terrenys d’altres entitats.

M.T.M.: Creu què aquesta relació és una via per millorar la salut comunitària de Molins?

P.A.: De fet dóna resultats positius, no tot és cura amb una pastilleta i ja està, hi ha molt camí per recórrer, i sempre m’agrada repetir les paraules del Dr. Moisès Broggi en la inauguració de l’hospital que du el seu nom, va dir què “la medicina quan vaig néixer curava molt poc però confortava molt, i ara cura molt però conforta molt poc”, crec que és un camí per tenir una actitud davant les dificultats que comporten certes malalties,…

M.T.M.: Com ho impulsaria?

P.A.: Ho impulsaria, canviant la cultura sobre la salut que tenim.

 

foto SIAMC - el llaç - 1

 

 

 

 

 

 

Més informació a: siamcorberadellobregat@gmail.com

SIAMC

Servei d’informació a les malalties cròniques

Carrer La Pau, 1

08757 CORBERA DE LLOBREGAT

93 688 11 11

Donem les gràcies al senyor Patxi Aldazabal per la seva col·laboració.

 

Transcrit per:

M. Teresa Mariano
Voluntària de PICAM
en l’Àrea de Comunicació

Edita: Prevenció i Informació Càncer Molins

“Article propietat de PICAM. Prohibida la seva reproducció, tant de text com d’imatge, sense consentiment de l’Associació Prevenció i Informació Càncer Molins”.