Representació de l’espectacle “Maggie & Maggy”. T’hi apuntes?

image001

El Versus Teatre de Barcelona ens informa d’un esdeveniment que pot resultar interessant. El proper 13 de novembre i fins el 7 de desembre es representarà l’espectacle “Maggie & Maggy”, una comèdia premiada internacionalment que aborda el pas del temps, les expectatives de la vida i l´intent de ser un mateix. Les protagonistes son dues dones, una que està en plena carrera d´èxit i que té la seva vida personal abandonada i l’altra que passa per l´experiència del càncer i porta un temps aprenent a viure des d´un nou punt de vista.

El dia 16 fan un col·loqui que podria ser interessant. Tenen descomptes per si hi voleu assistir. D’una banda, un preu especial de 12 euros (40% de descompte) per als associats de PICAM, i en grups superiors a 10 persones, el descompte será del 50% (10 euros). Telèfon contacte: 672021403

L’obra  va ser estrenada al teatre del Raval i premiada a la Mostra de Teatre de Barcelona. Vam comptar amb la presència de l’autora, Catherine Butterfield i el recolzament durant tot el procés de Miguel Luna, coordinador de comunicació de l’AECC .

Ens comenten que les persones  que han passat per un càncer i familiars dels afectats  que han compartit amb ells aquesta història  s´han sorprés de com es tracta la malaltia des del text i la proposta escènica, no només pel fet que es parli d’una manera clara i sense tabús, sinó perquè  no es banalitza ni es dramatitza. En cap cas es tracta al personatge que està malalt com si fos diferent, tots els personatges s´enfronten a un moment on els cal aprendre a compartir, riure´s més d´ells mateixos i obrir-se plenament a la vida per poder tirar endavant.

La seva fita és poder compartir aquesta història amb el màxim nombre de persones, i per això, si estiguéssim interessats ens podríen facilitar l’assistència amb descomptes i informar-nos dels col·loquis, debats, etc…

A la sortida del teatre es pot col·laborar amb el seu “Cactus solidari” on la recaptació anirà destinada a l´hospital Parc Taulí de Sabadell i el seu projecte d´investigació.

Reportatge que els va fer BTV:

Algunes crítiques que s’han fet sobre l’espectacle:

“La Ida apropa un tema tabú al pati de butaques. Ho fa des del compromís amb ells mateixos. I quan algú transmet quelcom del que està convençut el missatge arriba net i nu. I això et colpeja i et deixa tocat. Llàgrimes i rialles es prenen la mà. És per això, que la mort no hauria de fer-nos por. Quan arriba, nosaltres ja no hi som. Mentrestant, provem de viure. Honestos i autèntics, com Maggie & Maggy”.

“Sota la intel·ligent direcció de Cristina Gámiz els personatges belluguen i dansen per l’escenari entre el drama i la comèdia. Amb un traç ferm i arrodonit la notable interpretació de tot l’elenc reforça la veracitat de la història. No són herois ni fracassats, ni valents ni pusil·lànimes. Senzillament éssers humans que lluiten davant d’una dura situació. El que senten i el que mostren de vegades difereix. I en aquest punt ens identifiquem”

“La Ida posa sobre l’escenari una obra colpidora . Esdevé una esperança: real i crua, còmica i aparent. Res és pur. I evidencia i qüestiona la dificultat comunicativa entre els éssers humans”