TROBADA A OLESA DE MONTSERRAT

El 2/9/17 vam estar eOlesa de Montserratn la trobada anual d’entitats de càncer de mama, a Olesa de Montserrat, organitzat aquest any per l’associació Ariadna on a més vam celebrar el seu 20 aniversari. Vam passar un dia molt agradable. Ens varem trobar a les 11 i vam poder participar de la celebració dels Miquelets.

Us deixem algunes fotos: https://goo.gl/photos/LTUUg1jqbzwoxgwx5

 

Estiu de 1714. El setge de les tropes borbòniques a la ciutat de Barcelona és més ferotge que mai. A l’interior de les muralles, la fam, la por i la destrucció castiguen els seus habitants des de fa més d’un any. La pobresa és extrema. Però sembla que encara no està tot perdut…

A la vila d’Olesa de Montserrat, prop de 6.000 soldats de l’exèrcit de l’interior del Principat de Catalunya  es preparen per capgirar la història. L’objectiu és clar: trencar el setge. “Via fora, socorro a Barcelona!”, entonen… Però no ho van aconseguir. Per recordar-los i homenatjar-los, La Festa dels Miquelets escenifica amb rigor els diferents fets ocorreguts a la vila d’Olesa de Montserrat durant la Guerra de Successió (1705-1714).

Així, durant el primer cap de setmana de setembre, prop de 40 activitats per a petits i grans, gairebé 70 paradetes, més de 200 recreadors històrics i un total de 1.500 cartutxos de pólvora transportaran Olesa de Montserrat al 1714, en una cita única a Catalunya declarada Festa d’Interès Local.

La Festa dels Miquelets permet a la ciutadania fer un viatge en el temps de més de 300 anys, fins uns esdeveniments que, per molts historiadors, podrien haver canviat la història de Catalunya